La dignitat de l'arbre, de Pere Martínez

cobertaladignitatdelarbrebaixaUn arbre és un ésser viu extraordinàriament lent des del nostre punt de vista de percepció del temps. Quan un arbre comença a créixer i a desenvolupar la seva estructura adulta, va creant en el seu mateix cos les condicions per convertir-se progressivament en una ciutat per a insectes, fongs, ocells i altres animals, o fins i tot per ser el llit propici per a altres plantes, molses o líquens... L’arbre és un món sencer, és una construcció formidable i beneficiosa per a tota la naturalesa. Quan un arbre centenari emprèn el procés que el portarà fins a la mort, inicia un període que pot durar molts anys.
La dignitat de l’arbre no és un llibre exclusivament tècnic destinat a professionals —que també— sinó una obra que vol aproximar la biologia i la realitat arbòria a qualsevol persona amb inquietuds pel món natural que l’envolta. Hi trobareu, doncs, tant aspectes tècnics i coneixements per tractar els arbres amb sensibilitat i respecte, com aspectes ètics, funcionals i culturals que expliquen la relació dels éssers humans amb els arbres, els éssers vius amb més memòria de la Terra.

Fitxa tècnica:
Títol: La dignitat de l'arbre
Subtítol: Com tractar amb respecte arbres i boscos
Autor: Pere Martínez
Il·lustració de la coberta: Montse Mayol
Il·lustracions interiors: M. Casalí
Col·lecció Busca-raons, 6
PVP: 17 € Comprar
Pàgines: 224
Mides: 15 X 21 cm.
Rústega amb solapes
ISBN: 978-84-949281-5-4
Llegiu-ne un fragment

Premsa:
Eva Vàzquez al Punt Avui
Miquel Torns entrevista Pere Martínez al Punt Avui

Les galetes (cookies) utilitzades serveixen per oferir un millor servei. Si acceptes és que hi estàs d'acord. Més informacióaccepto