La gastronomia dels camins

La gastronomia dels camins

Més de cent receptes de cuina fetes amb plantes boscanes

Marisa Benavente i Pilar Herrera

gastronomiacamins

Ja fa anys que la Marisa Benavente i la Pilar Herrera es dediquen a l’etnobotànica. Formen part del grup de recerca FloraCatalana. Sempre que poden surten a buscar plantes, baies i fruites boscanes que, antigament, havien format part de l’alimentació tradicional i que, avui dia, són pràcticament oblidades. A partir de les setanta plantes més habituals al nostre país ens proposen més de cent receptes per tornar-les a incorporar a la nostra cuina. Bunyols de malva, cruixents de borratja, torradetes d’avet, xips d’heura de terra, lasanya de bolets i ortigues, trinxant de patata i blets o crema de reina dels prats són algunes de les propostes que fan. A més a més, en aquest llibre trobareu tota la informació sobre com i quant recol·lectar cada planta i sobre les propietats que aporten a la nostra alimentació.   

 Fitxa tècnica:

Títol: La gastronomia dels camins

Subtítol: Més de cent receptes de cuina fetes amb plantes boscanes

Autores: Marisa Benavente i Pilar Herrera

Pròleg: Xavier Uriarte

Col·lecció: QuèViures, 4

Pàgines: 268

Mides: 200 x 200 mm

PVP: 20 € Comprar

Isbn: 978-84945041-7-4

Feu-ne un tastet.

165

Tant la Marisa com la Pilar es van interessar des de molt joves per la natura, per les plantes i per les seves aplicacions. Es van iniciar en la vessant terapèutica, i després van començar a investigar les diferents aplicacions de l’etnobotànica: tints vegetals, cistelleria, neteja ecològica, cosmètica natural i, especialment, l’alimentació silvestre.
Fa vint-i-cinc anys que es varen conèixer. Aquesta coneixença va canviar les seves vides, es van anar engrescant mútuament i van anar generant projectes, mentre anaven adqurint una bona formació botànica i anaven fent  tot un seguit de viatges —sobretot a França— per tal d’ampliar coneixements a partir de tallers, sortides guiades, exposicions, xerrades, cursos, etc. Actualment, a través de Flora catalana, Remeiers i remeieres de Girona i altres entitats, organitzen activitats per compartir els seus coneixements.
Viatjant sempre en una furgoneta han pogut experimentar la  gastronomia dels camins amb tot d’herbes silvestres que collien sobre la marxa i amb les quals feien els plats que han estat la llavor del llibre que ara teniu a les vostres mans.

Montse Serra a Vilaweb

Entrevista de Jordi Grau a La ciutat dels llibres a TV Girona

Eva Vàzquez al Punt Avui

Carret

La seva comanda està BUIDA.

Facebook

Agenda d'actes

Último mes Octubre 2017 Mes siguiente
L M X J V S D
week 39 1
week 40 2 3 4 5 6 7 8
week 41 9 10 11 12 13 14 15
week 42 16 17 18 19 20 21 22
week 43 23 24 25 26 27 28 29
week 44 30 31

Instagram d'Edicions Sidillà

Twitter d'Edicions Sidillà

logo xarxa

logo agora