Història de la cuina catalana i occitana.

Volum IV El Peix · El marisc · Els cefalòpodes

9788412224085 04 nLes cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques d’aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particularitats tan destacades que des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava. Vicent Marqués ha dedicat la seva vida a compendiar
la història d’aquesta cuina. En aquest quart volum ens ofereix centenars de monografies i de receptes de peix, de marisc i de cefalòpodes (sípies, calamars i pops). Marqués no només ens explica les receptes, sinó també el recorregut històric, filològic, literari i cultural d’uns plats que conformen el corpus de la cuina que compartim la gent dels Països Catalans i Occitània.


«Això és una obra d’art», Ferran Adrià
«Una obra magna», Xavier Graset
«Aquest és un llibre molt important i el començament d’una sèrie molt important», Colman Andrews
El segon volum, dedicat a les olles i les verdures, va merèixer el premi
Best of the World als Gourmand World Cookbook Awards

Fitxa tècnica:

Títol: Història de la cuina catalana i occitana. Volum 4

Subtítol: El Peix · El marisc · Els cefalòpodes

Autor: Vicent Marqués
Il·lustracions: Montse Mayol
Pàgines: 896
PVP: 30 € Comprar
Col·lecció: Història de la cuina
Format: 240 x 170 mm. Enquadernació amb tapa dura
Data d'edició: Octubre de 2021
Isbn: 9788412224085
Llegiu-ne un fragment

També us poden interessar els volums 1, 2 i 3

Premsa:

Jornalet

Mirelha Braç a Occitania

Article a publicat a la Semaine du Minervois

Sal·lus Herrero a País Valencià segle XXI

Ressenya al Petit Journal de l'Aude