coberta histories de marEl cor de la Costa Daurada i del Delta de l’Ebre batega amb el mar. Batega gràcies als homes que durant generacions han agafat les barques i han sortit a guanyar-s’hi el jornal. «Dels valents, no hi ha ningú que en pugui dir res —diu en Ramon Forner—. I dels covards, sí que en parlen. Perquè són vius». Ignasi Revés ha anat a buscar gent de mar de Cambrils, la Cala, l’Ampolla, el Serrallo, Calafell, les Cases d’Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Salou, Torredembarra, Altafulla iDeltebre. Gent de mar que li ha parlat del millor i del pitjor de la vida al mar. Dels àpats a bord, dels temporals, de la pesca de la tonyina i d’aquelles angules —els fideus dels pobres— que comencen a ser, com tantes altres coses, només un record.
Si agafen aquesta sàrsia, que també és un llibre, hi trobaran enredades les millors històries que ens han deixat unes quantes dècades de pescadors del país, les il·lusions, els encerts i els fracassos de tantes vides lligades al mar.


Fitxa tècnica:

Títol: Històries de mar de la Costa Daurada i el Delta de l’Ebre.

Autor: Ignasi Revés

Pròleg: Baltasar Casanova
Il·lustracions: David Granato
ISBN: 978-84-942564-7-9
Dipòsit legal: GI 1094-2015
Data de publicació: setembre de 2015
PVP: 16 € Compra'l ara
Col·lecció: La Talaia, 6
Pàgines: 182

Feu-ne un tastet

Ignasi Revés i Revés us explica què trobareu al llibre

Ignasi Revés i Revés (Sarroca de Lleida, el Segrià, 1976) és llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona. Escriu articles d'opinió al periòdic quinzenal SomGarrigues, de les Borges Blanques. Anteriorment ha publicat Oli en un llum (Editorial Fonoll), Esmorzars de Lleida i Esmorzars de l'Ebre (Edicions Salòria). És funcionari i viu a Reus.


Ignasi RevesEntrevista de Rosa Peroy a la Mañana

Ressenya de Jordi Cervera

Ressenya de Jordi Duran a Circ de Tarragona

Carlos Izquierdo al Diari de Tarragona

Joaquim Armengol al Diari Ara

Jesús M. Tibau entrevista Ignasi Revés a Tens un racó dalt del món

A Marinada

Un homenatge a la gent de mar, Margalida Coll, Tantàgora.

Els temps que van ser. Óscar Montferrer al Punt Avui.

Cristina Valls al Diari de Tarragona

Ignasi Revés a la ràdio El Far

Joaquim Roglan al Diari de Tarragona