Per què odiava en Ferran Adrià? d'Oliver Benet

cobertaper que odiava ferran adriabaixaLes cuines dels restaurant no són precisament una bassa d’oli. L’Oliver Benet va aprendre aviat que són plenes de gent «neuròtica, carregada de manies, de vicis, de problemes sentimentals, econòmics... ». Molts d'ells amb un amor a la cuina tan irracional com el seu. I és que rere la porta d’una cuina sembla que és més important «ser violent que saber fer un bon chateaubriand». Des de la veritat de l’experiència, divertit, natural, desvergonyit i destraler, l’autor ens explica receptes, fa maridatges de vins, caves, música, restaurants, sexe, tendresa... per conèixer a fons tots els secrets d’un ofici on xefs, cuiners, aprenents i cambrers fan malabarismes per servir els millors plats, encara que s’hi deixin la pell. Un retrat memorable de la part més amagada d'un dels ocis de moda. «Els cuiners, ens hem convertit en icones sexuals, intel·lectuals, rock-stars i mites, a l’alçada de Messi». Seguint les seves vicissituds ens farem un tip de riure i, sobretot, aprendre’m tot el que es viu rere els fogons.

«Lluny de les estrelles i molt a prop del terra, sovint brut de les cuines, l’Oliver Benet ofereix un relat cru, real i autèntic de què vol dir ser cuiner. És el nostre Anthony Bourdain».
Albert Molins, periodista de La Vanguardia

Fitxa tècnica:
Títol: Per què odiava en Ferran Adrià?
Autor: Oliver Benet Arnau
Col·lecció: L’Illa Roja de narrativa, 9
Il·lustració de la coberta: Montse Mayol
Mides: 15 x 21 cm
Pàgines: 216
Preu 17 € Comprar
Isbn: 978-84-949281-2-3
Llegiu-ne un fragment
Llista de cançons del llibre a Spotify cortesia d'Antonio Valldaura

Premsa:
Albert Molins a la Vanguardia
A Ràdio 4 amb Sílvia Tarragona
Fragment de la roda de premsa de presentació
Brenda Giacconni a la revista Cuina
Presentació del llibre a la llibreria Jaimes de Barcelona, amb Albert Molins i Oliver Benet.
Nacho Borraz recomana el llibre a Catalunya ràdio
Entrevista al programa el Submarí a Ràdio Terrassa
Paula Molés i Pau Arenós a Catalunya Ràdio
Oliver Benet al programa Deixa'm tastar a la cadena Ser Catalunya, a partir del minut 27.
Anna Guitart als Matins de TV3

Oliver Benet Arnau. Manresa (26 d’abril de 1971). De ciutat en ciutat, gracienc d’adopció. Pare d’una nena de 10 anys. Cuiner en constant aprenentatge. Actualment al restaurant Arcano, de Barcelona. Cul inquiet, envejós de la gent que té temps per fer coses. Per a quan un dia de 70 hores?

Les galetes (cookies) utilitzades serveixen per oferir un millor servei. Si acceptes és que hi estàs d'acord. Més informacióaccepto