El llibre del bacallà, de Fina Comas
El bacallà és un dels peixos més apreciats de la nostra cuina tradicional i és un dels ingredients imprescindibles de la gastronomia contemporània. Des de fa segles es pesca a les aigües fredes del nord d’Europa i des d’allà, modificat amb la sal arribada del sud, es transporta arreu. Gràcies a la seva capacitat de conservar-se es menjava bacallà a les comarques interiors del país. El bacallà també ha estat un dels grans protagonistes de la Quaresma, quan era un producte econòmic que substituïa la carn, i arribava a totes les cuines.
A El llibre del bacallà, la Fina Comas hi ha posat anys de coneixement difosos des del seu blog CuinaCinc. Hi trobareu la història de la pesca i del consum d’aquest peix tan nostre, les tradicions que protagonitza, el que en diuen els professionals que el comercialitzen, les diferents maneres de tallar-lo i les millors receptes, de casa i de fora, explicades pas a pas.
Fitxa tècnica:
Títol: El llibre del bacallà
Autora text i fotos: Fina Comas
Pròleg: Jordi Cervera
Col·lecció QuèViures, 7
Mides: 160 x 160 mm
Pàgines: 208
Isbn: 978-841243-06-4-6
PVP: 16 € Compra'l ara
Llegiu-ne un fragment
Primera edició: febrer 2022
Reedició: maig de 2022
El llibre del bacallà ha guanyat el premi Best of the world de la seva categoria als Gourmand Awards 2023.
Premsa:
J. Corbella i Duch al diari El Segre
Entrevista a Fina Comas a El submarí de Ràdio Terrassa. Minut 33.33
Entrevista a Islàndia de RAC1. A partir del minut 52
Sebastià Bennassar a Vilaweb
Entrevista a Un restaurant caníbal a Berlín aCatalunya ràdio
Presentació a Granollers
Ferran Polo a El Nou9
Entrevista d'Amadeu Carbó a Fes Ta Festa
Entrevista d'Amadeu Carbó a Ràdio Estel
Fra Valentí Serra al Jardí
Anna Tañà al 9Nou
Jordi Cervera al Diari de Tarragona
Fra Valentí Serra a Catalunya Cristiana
Revista El cèrvol
Jordi Cervera a Reus Digital
Oriol Lleonart Padrell a La Mira