El llibre del bacallà, de Fina Comas

el llibre del bacallà coberta baixa
El bacallà és un dels peixos més apreciats de la nostra cuina tradicional i és un dels ingredients imprescindibles de la gastronomia contemporània. Des de fa segles es pesca a les aigües fredes del nord d’Europa i des d’allà, modificat amb la sal arribada del sud, es transporta arreu. Gràcies a la seva capacitat de conservar-se es menjava bacallà a les comarques interiors del país. El bacallà també ha estat un dels grans protagonistes de la Quaresma, quan era un producte econòmic que substituïa la carn, i arribava a totes les cuines.
A El llibre del bacallà, la Fina Comas hi ha posat anys de coneixement difosos des del seu blog CuinaCinc. Hi trobareu la història de la pesca i del consum d’aquest peix tan nostre, les tradicions que protagonitza, el que en diuen els professionals que el comercialitzen, les diferents maneres de tallar-lo i les millors receptes, de casa i de fora, explicades pas a pas.

Fitxa tècnica:

Títol: El llibre del bacallà

Autora text i fotos: Fina Comas

Pròleg: Jordi Cervera

Col·lecció QuèViures, 7

Mides: 160 x 160 mm

Pàgines: 208

Isbn: 978-841243-06-4-6

PVP: 16 € Compra'l ara

Llegiu-ne un fragment

Primera edició: febrer 2022

Reedició: maig de 2022

El llibre del bacallà ha guanyat el premi Best of the world de la seva categoria als Gourmand Awards 2023. 

Premsa:

J. Corbella i Duch al diari El Segre

Entrevista a Fina Comas a El submarí de Ràdio Terrassa. Minut 33.33

Entrevista a Islàndia de RAC1. A partir del minut 52

Sebastià Bennassar a Vilaweb

Entrevista a Un restaurant caníbal a Berlín aCatalunya ràdio

Presentació a Granollers

Ferran Polo a El Nou9

A El Periódico

Entrevista d'Amadeu Carbó a Fes Ta Festa 

Entrevista d'Amadeu Carbó a Ràdio Estel

Fra Valentí Serra al Jardí

Anna Tañà al 9Nou 

Jordi Cervera al Diari de Tarragona

Fra Valentí Serra a Catalunya Cristiana

Revista El cèrvol

Jordi Cervera a Reus Digital

Oriol Lleonart Padrell a La Mira